Direct contact met Athletic Horse
Telefoon: 06-30774612

Over Wendy Maertens

Als klein meisje stond Wendy al zo veel als ze kon te kijken bij de ponylessen die vlak bij haar huis gegeven werden. Op 7-jarige leeftijd mocht ze dan eindelijk zelf rijden en volgde ze vanaf toen elke week privélessen. Op haar 9de mocht Wendy een pony huren, ze verzorgde en reed de pony 4 dagen in de week. Op haar 12de kreeg ze haar eerste eigen pony Sylvester en 2 jaar later kwam de 3-jarige topper Moonlight op haar pad. Wendy heeft Moonlight die toen net 2 weken onder het zadel was, zelf tot Z-niveau opgeleid. Met deze pony heeft ze vele wedstrijden gewonnen. Als kroon op hun werk werden ze Nederlands kampioen Z1 dressuur. Na deze overwinning heeft Moonlight een nieuwe eigenaresse gekregen en verhuisde hij naar Zuid-Holland.

Wendy was inmiddels 17 jaar en maakte de overstap naar de paarden. Ze kocht de 4-jarige ruin Pandor. Met dit paard heeft Wendy op verschillende vlakken veel ervaringen opgedaan. Ze hebben samen de ORUN-opleiding tot en met de derde fase niveau 4 afgerond en hebben een paar jaar bij Academy Bartels getraind en gewerkt. In deze periode heeft Wendy heel veel geleerd, gezien en ervaringen opgedaan. Zo kreeg Wendy regelmatig training van Tineke en Imke Bartels en van Daniëlle Koenders. Ze heeft veel verschillende paarden mogen trainen, daarbij heeft Wendy veel geleerd over de psychologie van het paard, de bewuste manier van trainen en de communicatie gezien vanuit het paard. Dit alles heeft een hele goede basis gelegd in Wendy haar verdere ontwikkelingen. Na deze fijne en leerzame periode was het voor Wendy tijd om op haar eigen benen te gaan staan.

Weer terug in Noord-Holland begon ze als zelfstandige in de paarden. Wendy gaf instructie en trainde verschillende paarden op locatie. Ze maakte paarden zadelmak en bracht ze uit in de sport. Met Pandor klom Wendy ondertussen op naar het ZZ-licht en trainde ze 2 keer per maand in Brabant bij Daniëlle. Pandor is een getalenteerd paard met enorm veel doorzettingsvermogen. Helaas kreeg hij een zwaar ongeluk in de wei waarvan de prognoses niet hoopgevend waren. Wendy wilde de moed nog niet opgeven en heeft hem heel veel tijd gegeven. In de jaren die volgden heeft Wendy een heel team van specialisten om haar heen verzameld om zo de meest optimale situatie te creëren voor haar paard Pandor in de hoop op een goed herstel. Er verschenen lichtpuntjes en er waren dalen maar Wendy bleef in haar paard geloven. Haar geduld en inzet werd na 6 jaar knokken voor haar paard, beloond. Pandor is beter dan ooit te voren. Vanaf september 2014 zijn ze gaan trainen bij Mischa Koot en in november 2014 hebben ze weer voor het eerst ZZ-licht gestart, Wendy haar droom was uitgekomen! Ze gingen zo fijn samen dat ze al snel punten reden in de Prix St. George. Pandor was inmiddels bijna 19 jaar en Wendy vond het mooi geweest, ze wilde Pandor met zijn geschiedenis en leeftijd niet nog zwaarder gaan trainen en besloot hem uit de wedstrijdsport te halen. Na nog een tijd heerlijk te hebben gereden met leuke uitstapjes naar onder andere het strand en de Veluwe, is hij nu aan het genieten van zijn wel verdiende pensioen! Door dit hele proces met Pandor, is Wendy naast de manier van training ook heel veel wijzer geworden op het gebied van revalidatie. En heeft zij haar werkzaamheden sinds 2013 uitgebreid met het revalideren van paarden en begeleiden van de eigenaren tijdens dit proces, dit alles met goede resultaten bij een groot aantal paarden en in samenwerking met een zeer goed team van specialisten om haar heen.

Naast deze ontwikkelingen op paarden gebied is Wendy nog gediplomeerd Tandartsassistente en Makelaar/Taxateur, maar haar hart ligt toch bij de paarden!